Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Алтернативни енергетски системи и примени

Б. К. Хоџ  
Оригинален наслов на книгата : Alternative Energy Systems and Applications
ИСБН : 978-608-229-545-9
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 418
Димензии : 190x235
Корица : тврда


    Немаме податоци

Краток опис

Во последниве години, многу е направено во однос на влијанието на мноштвото енергетски проблеми со кои се соочуваат не само САД, туку и остатокот од светот. Овие влијанија се движат од прашања за енергетската безбедност (зависноста од увезените енергетски извори) преку економски прашања (бензинот достигна 4,00 $ / галон во летото 2008 година), до прашања за енергетската одржливост (минимални еколошки и влијанија по животната средина). Многумина во инженерството, колективните и политичките заедници, се залагаат за поголема поддршка на алтернативните извори на енергија. 


Поради зголемениот интерес во такви теми, голем број книги, кои се предмет на проучување на одржливата енергија, преку обновлива енергија до алтернативна енергија, биле понудени во последниве години. Сепак, многу од овие книги содржат претежно квалитативни информации со малку пресметки или постапки во начинот на квантитативни информации или „инженеринг“. Некои, исто така, застапуваат специфични алтернативни енергетски сценарија, а некои, пак, не претставуваат избалансирани дискусии. Овој учебник е напишан за решавање на горенаведените проблеми.


Алтернативни енергетски системи и примени е погодна за употреба за студентите на повисоките додипломски, или на почетокот на последипломските студии по машинство, или на сродни области од енергетскиот инженеринг. Блискоста со основните концепти од механика на флуиди, термодинамика и пренос на топлина, се подразбира во развојот на темите во книгава, но длабоки познавања на овие предмети, не се потребни со цел да се разбере развојот на настаните. 
Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците