Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Структурна анализа

Р. Ч. Хиблер  
Оригинален наслов на книгата : Structural Analysis
ИСБН : 978-608-229-320-2
Година на издавање : 2012
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 670
Димензии : A4
Корица : тврдаКраток опис

Оваа книга има намера да му овозможи на студентот јасна и темелна презентација на теоријата и на апликација на структурната анализа бидејќи се однесува на носачите, столбовите и конструкциите. Посебно е нагласено развивањето на можноста на студентот да ја моделира и анализира структурата и да се овозможат реални апликации кои се среќаваат во професионалната практика.


Повеќе години инженерите ги користат методите на матрицата за анализирање на структурите. Иако овие методи се многу ефикасни за структурна анализа, мислењето на авторот е дека студентите што првпат се среќаваат со овој предмет треба да бидат добро упатени во повеќето важни класични методи. Практиката во воведување на овие методи ќе развие подлабоко разбирање на основните инженерски науки на статиката и на механиката на материјалите. Исто така, вештините за решавање на задачите постојано се развиваат кога се смислуваат различни техники и се применуваат истите на јасен начин и со ред. Со решавање на задачите на овој начин може подобро да ги разбереме начинот на кој товарите се пренесуваат низ структурата и начинот на кој структурата се деформира под

дејство на товарот. На крај, класичните методи ни овозможуваат средства на проверување на компјутерските резултати, а не само да се потпираат на генерализираниот излез.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците