Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

3Д текстилни засилувачи во композитни материјали

Антониo Миравете  
Оригинален наслов на книгата : 3-D Textile Reinforcements In Composite Materials
ИСБН : 978-608-229-058-4
Година на издавање : 2011
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: 1908 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 320
Димензии : 150x234
Корица : мекаКраток опис

Овие засилувачи се добиваат со примена на високи текстилни технологии за производство на претформи од влакна. Опишани се производствените процеси со истакнување на предностите и за идентификување на главните примени. Анализирани се методите за предвидување на механичките својства што треба да се добијат и клучните технички аспекти на тродимензионалните засилувачи. Сето ова му овозможува на читателот да ги истражи главните особини на ламинираните композитни материјали и да ги надмине евентуалните мани што може да се појават.
Антонио Миравете
е професор на Универзитетот во Сарагоса, Шпанија. Член е на Одборот советници на списанијата за композитни структури, применети композитни материјали и механика на композитните материјали и структури.
Негова цел во книгата е фокусирање на текстилните технологии што користат композитни материјали зајакнати со 3Д-текстилни структури. Покрај општите анализи, дадени се и специфичностите од транспортната индустрија и импрегнација со смола.
По читањето на целиот текст може слободно да се каже дека се добива инспирација за уште подлабоки истражувања во насока на текстилните претформи, микромеханичкото и макромеханичкото моделирање, самите производни процеси и карактеризацијата на композитните материјали.
За сите подетални информации во врска со содржината и со достапноста на книгата слободно пишувајте на publishing@arslamina.com.

 

N/A


Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
0

Коментари од корисниците