Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Картички со стрелки

Арс Ламина  
Оригинален наслов на книгата : Картички со стрелки
ИСБН : 5310328000053
Година на издавање : 2014
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 100
Димензии : А6
Корица : тврдаКраток опис

Картички со стрелки


За во училница и за дома


Овој комплет математички картички претставува збир на дидактички ресурсни материјали за пониските одделенија во основното деветгодишно образование според програмата по математика на Меѓународниот центар за испити на Кембриџ (Cambridge International Examinations). Дополнети со упатства со конкретни идеи за нивна употреба, комплетите ги обезбедуваат потребните дидактички ресурси за практична реализација на наставата во училницата, како и за вежбање математика дома, со помош на родителите.

Комплетот содржи:

-          Два основни сета картички со стрелки (илјадарки, стотки, десетки и единици), за усвојување на концептот за месна вредност (местоположба на цифрите во еден број)

obrazovanie.literatura.mk

obrazovanie@literatura.mk


Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците