Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

МАТЕМАТИКА 2: Прирачник

Карен Морисон  
Оригинален наслов на книгата : Nelson International Mathematics 2, Teacher's Guide
ИСБН : 978-608-229-858-0
Година на издавање : 2014
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 120
Димензии : А4
Корица : мека


    Немаме податоци

Краток опис

Прирачник за наставници

Математика за 2 одделение


Овој прирачник претставува важна поддршка на програмата по математика за основно образование и е темелен и богат водич за наставниците, со цел да ги надополни и да ги дообјасни составните делови на програмата по математика, според програмата на Меѓународниот центар за испити на Кембриџ (Cambridge International Examination). Прирачникот содржи листи на потребни ресурси, предлог-активности за умствено загревање, мноштво идеи за реализирање на наставните цели, сугестии за практични активности и поврзување со активностите во учебниците и работните тетратки.

 

Математика за основно образование од Карен Морисон е интернационално издание напишано во универзален контекст, а е приспособено за употреба во нашето образование, според наставната програма од Меѓународниот центар за испити на Кембриџ. Таа претставува прогресивна програма која развива севкупно разбирање на математиката, почнувајќи од најраните години, давајќи им можност на децата да применуваат стратешко размислување и да се развиваат како самоуверени, иновативни и посветени ученици.

 Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците