Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Програмскиот јазик C++

Бјорн Строструп  
Оригинален наслов на книгата : The C++ programming language
ИСБН : 978-608-247-019-1
Година на издавање : 2015
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 1032
Димензии : 170x235
Корица : тврдаКраток опис

Напишана од Бјорн Строструп, создавачот на C++, ова е најдокажаната и најчитаната книга

за C++ во светот.

За ова специјално издание во тврд повез беа додадени два нови прилога за локалите и

безбедноста во стандардната библиотека (исто така достапна на http://www.research.

att.com/~bs/). Резултатот е целосна, стручна опфатеност на јазикот C++, неговата

стандардна библиотека и техниките за клучниот дизајн. Според стандардот ANSI/ISO C++,

„Програмскиот јазик C++“ дава тековна и детална покриеност на сите својства на јазикот

C++ и компонентите на стандардната библиотека.

На пример:

• апстрактни класи како интерфејси

• класни хиерархии за објектно ориентирано програмирање

• шаблони како основа за типски обезбеден генерички софтвер

• исклучоци за регуларно справување со грешки

• именски простори за модуларност кај софтвер од голем размер

• идентификување при извршување на слабо поврзани системи

• C подединица на C++ за C компатибилност и работа на ниво на систем

• стандардни контејнери и алгоритми

• стандардни стрингови, I/O извори и бројни вредности

• C компатибилност, интернационализација и безбедност со исклучок

Бјорн Строструп го прави C++ уште подостапен на оние што се запознаваат со јазикот,

додава напредни информации и техники, кои дури и стручните програмери на C++ ќе ги

сметаат за драгоцени.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците