Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Современи комуникациски системи со употреба на MATLAB

Џон Г. Проакис,   Масуд Салехи,   Герхард Баух  
Оригинален наслов на книгата : Contemporary Communication Systems Using MATLAB
ИСБН : 978–608–247–293–5
Година на издавање : 2016
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 592
Димензии : 170x235
Корица : тврдаКраток опис

Целта на оваа книга е да послужи како придружник или додаток на современи-

те учебници за комуникациски системи. Во книгата се дадени разни вежби што

можат да се решат на компјутер (општо земено, доволно е и персонален компју-

тер) преку употреба на популарното образовно издание на MATLAB. Нашата

намера е оваа книга примарно да се употребува од студенти од погорните го-

дини на додипломски студии и дипломирани студенти од областите електрич-

но инженерство, компјутерско инженерство и компјутерски науки. Оваа книга

може да се покаже корисна и за применетите инженери што сакаат да научат

одредени MATLAB примени за комуникациските системи. Претпоставуваме

дека читателот е запознаен со основите на MATLAB. Тука нема да ги покриеме

овие теми, бидејќи достапни се неколку прирачници и учебници за MATLAB.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците