Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Управување финансиски институции : Пристап за управување со ризик

Ентони Сандерс,   Марша М. Корнет  
Оригинален наслов на книгата : Financial Institutions Management: A Risk Management Approach
ИСБН : 978-608-247-203-4
Година на издавање : 2015
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 904
Димензии : 207х260
Корица : тврда


    Немаме податоци

Краток опис

Седмото издание на „Управување финансиски институции: Пристап за управувањесо ризик“ од Сандерс и Корнет го има истиот пристап што беше заштитен знак и во претходните изданија што ги изучуваа студентите во текот на годините.

Во ова издание се вклучени посебни одлики и робусна педагогија со цел да се

поттикне интеракцијата на студентот со текстот и да се помогне при изучување на

материјалот.

Поголем акцент се става на новите области со активности, како што

се: секјуритизација на средства, банкарство на биланс на состојба, меѓународно

банкарство, и на промените што се појавуваат како резултат на финансиската

криза.

Клучни ажурирања во ова издание се:

• Секое поглавје вклучува нов материјал детално прикажувајќи како новата

финансиска криза влијае врз управувањето со ризик во финансиските

институции. Исто така, во текстот има нови рамки наречени „Важни настани од

финансиската криза“.

• На соодветни места во книгава се вклучени големи промени во однос на

управувањето со финансиските институции.

• Вметнати се објаснувања за големи компании што пропаднале или, пак,

значително се промениле како резултат на финансиската криза. Некои од

фирмите чии неуспеси се опфатени се: Bear Stearns, Lehman Brothers, AIG и CIT

Group.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците