Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Управување со ризици

Емет Џ. Воган  
Оригинален наслов на книгата : Risk management
ИСБН : 978-608-229-621-0
Година на издавање : 2014
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 840
Димензии : 190х235
Корица : тврда


    Немаме податоци

Краток опис

Темата на оваа книга е една од гранките на применетата економија, наречена управување со ризици (risk management), која за своја цел ги има намалувањето и елиминирањето одредени видови ризици со кои се соочуваат бизнисите и останатите организации. Станува збор за научен приод кон проблематиката на постапување со овие ризици каде што настојувањето е да се остварат цели што можат да се идентификуваат низ избегнување, намалување и низ пренесување на ризикот.

Управувањето со ризици еволуираше од областа купување корпоративно осигурување; поради своите корени, управувањето со ризици обично се вклучува како дел од курсевите во наставната програма наменета за студенти кои како главен предмет студираат ризици и осигурување.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците