Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Вовед во теорија на автомати, јазици и пресметување

Џон Е. Хопкрофт,   Раџиф Мотвани,   Џефри Д. Улман  
Оригинален наслов на книгата : Introduction to Automata Theory, Languages, and Computation
ИСБН : 978-608-229-625-8
Година на издавање : 2014
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 552
Димензии : 165x235
Корица : тврдаКраток опис

Оваа класична книга за формалните јазици, за теоријата на автоматите

и комплексноста на пресметувањето е ажурирана за да ги претстави

теориските концепти на концизен и едноставен начин, со зголемено

покривање на практичните примени. Ова трето издание им нуди

на студентите помалку формален стил, а во исто време обезбедува

најдостапно покривање на теоријата на автоматите, солиден третман

на конструкциски докази, голем број слики и дијаграми за полесно

пренесување на идеите, како и рамки во кои се потенцира поврзаната

материја. Нова карактеристика на ова издание е Gradiance, алатка

за изработка на домашни задачи и оценување, заснована врз Веб. Во

секоја глава се понудени поголем број вежби, вклучувајќи и избрани

задачи во Gradiance, како вистинско практично искуство за учениците.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците