Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Ресторански менаџмент

Ненси Скенлон  
Оригинален наслов на книгата : Restaurant Management
ИСБН : 978-608-229-787-3
Година на издавање : 2014
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 272
Димензии : 190х235
Корица : мекаКраток опис

Работата на ресторанското менаџирање често се води како секундарен аспект од

поседување и менаџирање на работата поврзана со послужување храна. Сопствениците/менаџерите често се готвачи или специјалисти насочени кон услугата што влегле во бизнисот со ресторани за да се исполнат некоја долгопосакувана цел да „поседувам своја работа“ или „да бидам во бизнисот поради себе“. Во новоформираните бизниси тие донесуваат вештина, таленти и искуство во подготвувањето на квалитетна храна или им даваат одлична услуга на гостите. Ако се знаат барањата што ги направило искуството од индустријата врз креативните таленти и енергија, тие често се необучени во важните менаџерски вештини што се потребни за да може бизнисот постојано да работи со профит.

Менаџерските вештини се принципите и практиките што се применуваат за биз-

нис-функциите на управувачките објекти во широк опсег на средини и прикази „за

профит“. Овие вештини и принципи ја даваат основната рамка на секој вид бизнис

што успешно функционира без оглед на дадената услуга или произведениот продукт.


Примарната функција на бизнисот е да создаде профит за инвеститорите и соп-

ствениците. Во средина со служење храна, храната и услугата се производи што се

продаваат за да се реализира профит. Ако принципите на бизнис-менаџментот не се применуваат во секоја област од работата, целните профити нема да се реализираат.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците