Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Прирачник за компаративните социјални политики

Патриша Кенет  
Оригинален наслов на книгата : A Handbook of Comparative Social Policy
ИСБН : 978-608-229-350-9
Година на издавање : 2012
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 440
Димензии : 155x235
Корица : тврдаКраток опис

Организирана во пет теми, оваа импресивна книга ги истражува

контекстуалните, концепциските, аналитичките и процесните аспекти на

спроведувањето компаративни социјални истражувања. 


Во првиот дел, авторите се занимаваат со децентрирање на државата и со проширување на епистемолошката рамка низ која се анализираат повеќенационалните анализи.


Во Дел II и во Дел III, фокусот се поставува врз концепциската и врз теоретската

рамка за анализирање на социјалните политики на повеќенационален план,

додека во Дел IV се истражува секојдневната реалност на подготвување и

спроведување на повеќенационалните анализи.


 Во последниот дел, авторите нагласуваат веќе постојни како и нови теми и прашања кои се од особена важност за разбирањето на современиот социјален свет.


Меѓународен по својот опфат, овој авторитативен Прирачник дава приказ на

оригинални, најнови истражувања од водечки стручњаци и ќе стане незаменлив

извор на референции за сите оние што се заинтересирани за компаративните

социјални истражувања. 


Прирачникот ќе се покаже и како драгоцено помагало при учењето за додипломските и за постдипломските студенти од цел дијапазон дисциплини, вклучувајќи ги и социјалните политики, социологијата, политиката,

урбаните студии и јавните политики.


Патриша Кенет е виш предавач на студии по компаративни политики на

Школата за студии на политики при Универзитетот во Бристол, Обединетото Кралство.
Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците