Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Патологија на меланоцитни заболувања

Волтер Ј. Мои,   Томас Краус  
Оригинален наслов на книгата : Pathology of Melanocytic Disorders
ИСБН : 978-608-229-772-9
Година на издавање : 2014
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 496
Димензии : 207x280
Корица : тврдаКраток опис

Напишана од двајца меѓународно признати хируршки патолози "Патологија на меланоцитни заболувања“ е најсеопфатно дело за патологија на малигните и немалигните меланоцитни лезии. Ова второ издание е целосно надополнето и се придржува до високите стандардни поставени во успешното прво издание.

Ова прирачно, практично дело со авторитетни референции нуди длабока клиничко-патолошка анализа на меланоцитните заболувања, како и ефективни практични насоки за дијагноза на проблематичните лезии. 


Авторите, двајца признати експерти во хируршката патологија на тумори, сеопфатно ги анализираат клиничките и микроскопски карактеристики на широк спектар меланоцитни лезии. Клучните дијагностички карактеристики, како и потенцијалните замки се потенцираат во табели што се лесно читливи за читателите, со што се олеснува наоѓањето референции во натрупаната дијагностичка патолошка практика. Вклучени се и значајни ажурирани референции, како и внимателно составен индекс.


Оваа книга има непроценливо значење за патолозите, дерматопатолозите, дерматолозите и хирурзите заинтересирани за дијагностицирање и третман на меланоцитни лезии.

Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците