Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Базични принципи на фармакологијата: Патофизиолошки основи

Дејвид И. Голан,   Армен Х. Ташџијан  
Оригинален наслов на книгата : Principles of Pharmacology: The Pathophysiologic Basis of Drug Therapy
ИСБН : 978-608-229-424-7
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 1008
Димензии : 207x280
Корица : тврдаКраток опис

Базични принципи на фармакологијата; Патофизиолошки

основи на терапијата со лекови, е прв учебник за прва година по

фармакологија. Ги содржи следниве карактеристики:


• Интегриран пристап врз основа на механизми и системи што опфаќаат биологија, биохемија, физиологија и патофизиологија на системите на органот.

• Концептуална основа врз која студентите го базираат сфаќањето на фармаколошките агенси.

• Современа молекуларна и клеточна наука.

• Колаборативен напор од студенти и професори по медицина при пишувањето на текстовите.


Новото и подобрено второ издание опфаќа:


• Постојано составувани и подобрени резимирани табели со лекови за ефикасен преглед

• Над 400 двобојни слики ги покажуваат молекуларните, клеточните, биохемиските и патофизиолошките процеси во болестите.

• Реорганизиран дел за хемотерапија вклучувајќи и ново поглавје за неопластична сигнал трансдукција.

• Ново поглавје за тоа како лековите создаваат негативни ефекти и научните принципи зад токсичноста на лекот.

• Новиот дел, Основи за развој на лекови и фармацевтска регулатива, го разработува животниот циклус на развивањето лековиОценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците