Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Нановлакна и нанотехнологија во текстилната индустрија

П. Џ. Браун ,   К. Стивенс  
Оригинален наслов на книгата : Nanofi bers and nanotechnology in textiles
ИСБН : 978-608-229-348-6
Година на издавање : 2012
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 544
Димензии : 155x235
Корица : тврдаКраток опис

Нанотехнологијата е револуционерен напредок во светот на материјалите. 

Оваа важна книга дава преглед за влијанието на развојот на новата генерација на

текстилни влакна, со подобрена функционалност и широк спектар на апликации.


Првиот дел од се осврнува на производството на нановлакна, дискутирајќи како

можат да се произведат различни видови влакна кои со употреба на техниките

на електропредење. 

Вториот дел ги анализира производството и својствата на јаглеродните наноцевки и полимерните нанокомпозити и нивната примена во области како што е воздухопловниот инженеринг. 

Третиот дел од книгата ги содржи начините на користење на нанотехнологијата за подобрување на својствата на полимерни како што се термичката стабилност и способноста за боење. 

Завршниот дел од книгата ја разгледува употребата на нанотехнологијата во модификацијата на текстилните површини, вклучувајќи и употреба на превлеки и филмови за да подобрување на хидрофобноста, филтрацијата и другите својства.


Нановлакната и нанотехнологијата во текстилната индустрија се значајни

референтни извори во оценувањето и користењето на новата генерација текстилни

влакна во примената, како што се различни ткива и воздухопловното инженерство.


Д-р Фил Браун е доцент на Факултетот за наука на материјали и инженерство на

Универзитетот „Клемсон“. Д-р Кејт Стивенс е научен соработник во Центарот за

современи инженерски влакна и филмови на Универзитетот „Клемстон“.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците