Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Развој на макроекономија

Пјер-Ричард Агенор ,   Питер Џ. Монтиел  
Оригинален наслов на книгата : Development macroeconomics
ИСБН : 978-608-229-372-1
Година на издавање : 2012
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 808
Димензии : 150x235
Корица : тврда


    Немаме податоци

Краток опис

Ова ново издание на книгата на Агенор и Монтиел ги проширува анализата и новите трендови на управување со приливи на капитал, јавни и приватни долгови, фискална дисциплина, режими на монетарна политика, финансиска

криза и стабилизација, валутни заедници и изборот на режим на

девизен курс.

- Џошуа Ајзенман, Универзитет Калифорнија, Санта Круз


Досега ова е најдобрата книга за макроекономија во земјите во развој. 

Ги опфаќа вистинските предмети и мешавината од теорија и политика е извонредна. Треба да ја прочитаат дипломирани студенти, аналитичари и одредувачи на политика.

- Себастијан Едвардс, Универзитет Калифорнија, Лос Анџелес


Агенор и Монтиел во голема мера ја преработија својата одлична книга за макроекономска теорија, практика, емпириски и практични искуства релевантни за развојни и нови економии.

Овој том е извонредна и единствена мешавина на гранична аналитика, применети модели, стилизирани факти и политички искуства на земјите во развој. Како обединета студија на полето на развојната макроекономија, новата книга на Агенор и Монтиел е пример за економски аналитичари, академски економисти, одредувачи на политика и студенти.

-  Клаус Шмит-Хебел, Централна банка на Чиле
Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците