Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Вовед во современиот економски раст

Дарон Аџемоглу  
Оригинален наслов на книгата : Introduction to Modern Economic Growth
ИСБН : 978-608-229-997-6
Година на издавање : 2015
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 1008
Димензии : 207х260
Корица : тврда


    Немаме податоци

Краток опис

Оваа книга е наменета да служи за две цели. Прво и основно, ова е книга за економскиот раст и долгорочниот економски развој. Процесот на економскиот раст и изворите на разликите во економските перформанси низ нациите се некои од најинтересните, важните и предизвикувачки области во модерните општествени науки. 

Примарната цел на оваа книга е да се запознаат дипломираните студенти со овие главни прашања и со теоретските алатки потребни за нивно студирање. 

Книгата затоа се стреми да им обезбеди на студентите силна заднина во динамичната

економска анализа, бидејќи само таква заднина ќе им овозможи сериозно изучување на економскиот раст и економскиот развој.


Дарон Аџемоглу е професор по применета економија „Чарлс П. Киндлебергер“ на Институтот за технологија Масачусетс.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците