Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Економски ефекти на буџетот на владата

Елханан Хелпман,   Асаф Разин  
Оригинален наслов на книгата : Economic Effects of the Government Budget
ИСБН : 978-608-229-293-9
Година на издавање : 2012
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 368
Димензии : 150х228
Корица : мека


    Немаме податоци

Краток опис

Ефектите од владиниот буџет на општеството и политичката економија имаат големо значење за економистите, како и за потрошувачите и даночните обврзници. Првите прилози на оваа книга ги анализираат сите компоненти на владиниот буџет - трошоците, приходите и дефицитот- со посебно истакнување на прашањата за кои се претпоставува дека имаат поголемо значење во текот на последната деценија, како што се трансфери на долг меѓу генерациите и намалувања на корпоративни

даночни приходи.


Поглавјата ги обработуваат микроекономските и макроекономските

аспекти на ефектите на буџетите и покажуваат како буџетските политики

влијаат врз инфлацијата, ефикасноста, билансот на плаќања, девизните

курсеви и процесот на одлучување.


Елханан Хелпман, Асаф Разин и Ефраим Садка се професори по економија

на Универзитетот Тел Авив.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците