Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Економија на светска потрошувачка

Чен Донглинг  
Оригинален наслов на книгата : World consumption economics
ИСБН : 978-608-229-913-6
Година на издавање : 2014
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 240
Димензии : 155х225
Корица : мека


    Немаме податоци

Краток опис

Оваа книга го проширува истражувањето на потрошувачката економија преку идентификување на сличностите и на разликите во шемите на потрошувачката во голем број земји, развиени и понеразвиени. Нејзиниот пристап е внимателно да анализира голем број податоци од група различни земји со цел да го одреди степенот

до кој може да се искористи едноставната економска рамка за да се разбере и да се објасни однесувањето на потрошувачот.


Овде се користат податоци од повеќе од 40 земји, кои варираат од најбогатите до најсиромашните земји во светот. Во книгава се посветува особено внимание на потрошувачката на храна и на новите симулациски техники применети во системите за равенките на побарувачка.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците