Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Банкарски менаџмент

Тимоти В. Коч,   С. Скот Мекдоналд  
Оригинален наслов на книгата : Bank Management
ИСБН : 978-608-229-912-9
Година на издавање : 2014
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 888
Димензии : 207x280
Корица : тврда


    Немаме податоци

Краток опис

"Банкарски менаџмент" е наменет за употреба во повисоките оддели на додиплом-

ски или ниво на магистерски студии за банкарство и финансиски институции на

универзитетите, како и во професионалните банкарски програми. Како предуслови,

студентите треба да бидат запознаени со основите на сметководството, основната ка-

матна стапка и ценовните концепти на обврзниците, како и основната макроеконо-

мија. Книгата е, исто така, добро приспособена за широки наставни цели во банкар-

ските програми за обука. За некој кој е нов во банкарството, книгата опишува спектар на банкарски активности и покажува како банкарските менаџери донесуваат финансиски одлуки. За практиканти, ги претставува традиционалните модели на одлуки и објаснува како одлуките во една област влијаат врз перформансите и можностите во други области. Оваа книга, заради тоа, обезбедува сеопфатен поглед на управувањето со билансот на состојба, со акцент на размената меѓу профитабилноста и ризикот.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците