Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Учебник по економска анализа на граѓанското право

Ханс-Бернд Шефер ,   Клаус От  
Оригинален наслов на книгата : Lehrbuch der ökonomischen Analyse des Zivilrechts
ИСБН : 978-608-229-325-7
Година на издавање : 2012
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 306
Димензии : 160х235
Корица : тврдаКраток опис

Во оваа книга се опфатени основите на економската анализа на правото и

нејзината примена во граѓанското право на Германија. Претставува опсежно дело

во оваа насока на истражување во којашто нормите и проблемите со регулирање

се анализираат со помош на економската теорија и на тој начин се проценуваат.

Важните основи за аргументирање на економската анализа на правото се

вградени во догматиката на граѓанското право. Се третираат главните области од

граѓанското право, особено прекршочното право, договорното право и стварното

право, правото на интелектуална сопственост, како и основните проблеми од

стечајното право и основите на правото на друштва. Во анализата на законската

регулатива од статутарното право и прецедентното право се утврдува во која мера

овие економски критериуми се важни и во која мера таквите критериуми може да

бидат од корист за примената и развојот на правото. Четвртото издание се однесува на новите резултати од истражувањата и е дополнето со прашања.


Ханс-Бернд Шефер- Професор по политичка економија на Катедрата за право и економија при Универзитетот Хамбург, главно ангажиран во сферата на економската анализа на правото, како и меѓународните економски односи, предавач на истражувачката група за обука од областа на правото и економиката и директор на Институтот по право и економика на Универзитетот Хамбург, директор на програмата Еразмус од областа на правото и економиката.


Клаус От- Професор по граѓанско право, трговско право и право на друштва, право на економија на Катедрата за право на Универзитетот Хамбург, судија во ханзеатскиот Виш покраински суд Хамбург, директор на Институтот по право и

економика, директор на програмата Еразмус од областа на правото и економиката.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците