Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Казнено-процесно право: Основен курс

Клаус Фолк  
Оригинален наслов на книгата : Grundkurs Strafprozessecht
ИСБН : 978-608-229-425-4
Година на издавање : 2013
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 416
Димензии : 155х235
Корица : мекаКраток опис

Со помош на оваа книга ќе стекнете знаења од областа на казнено-процесното право. Во делото практично се разработува текот на кривичната постапка и на тој начин се пренесува процесната тактика. Со низа примери, слики и случаи се олеснува постапката на учење и разбирањето врз основа на концептот за основен курс.

Во измените на 6-тото издание спаѓаат измените со Законот за зајакнување на помошта за обновување и во случај на исцрпување на сите средства во кривичните дела, Законот за измени на ДНК-анализата, Вториот закон за модернизација на правосудството, Законот за казнивост на следењето (актуелна тематика за следење) и

Законот за реформа на следењето на поведението и за измена на прописите за превентивен притвор.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците