Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Социјална политика

Џон Балдок,   Лавинија Митон,   Ник Менинг,   Сара Викерстаф  
Оригинален наслов на книгата : Social Policy
ИСБН : 978-608-229-612-8
Година на издавање : 2014
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 592
Димензии : 190х270
Корица : тврдаКраток опис

Овој учебник се осврнува на овие, како и на други важни сродни прашања. Ќе ви помогне да ја разберете и да пишувате за дебатите во врска со социјалната политика во дваесет и првиот век.

Во Социјална политика експертите – соработници ги испитуваат развојот, донесувањето и импликациите, како и социјалниот и економскиот контекст според кој се создава благосостојбата. Опфаќајќи ги сите главни проблеми, вклучувајќи го и притисокот врз системите за благосостојба по глобалната финансиска криза, Социјална политика е идеално четиво за сите студенти; без разлика дали првпат се среќавате со оваа тема или само го проширувате вашето знаење.


Џон Балдок е професор по социјална политика во Школата за социјална политика, социологија и социјално истражување, како и проректор на Универзитетот во Кент

Лавинија Митон е предавач по социјална политика во Школата за социјална политика, социологија и социјално истражување, како и

проректор на Универзитетот во Кент


Ник Менинг е професор по социјална политика и социологија, како и раководител на Институтот за ментално здравје на Универзитетот во Нотинхем.


Сара Викерстаф е професор по работа и вработување и заменик-раководител на Школата за социјална политика, социологија и социјално истражување на Универзитетот во Кент.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците