Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Социјалната заштита во глобален контекст

Џејмс Миџли  
Оригинален наслов на книгата : Social welfare in global context
ИСБН : 978-608-229-359-2
Година на издавање : 2012
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 260
Димензии : 207x280
Корица : мекаКраток опис

Џејмс Миџли дава широк преглед на социјалната помош, ги потенцира клучните институции, терминологијата, историското истражување, и методите. 

Исто така подробно ги опишува причините за постоење на меѓународна социјална

помош и предизвиците кои што произлегуваат од тоа. 

Авторот посветува важен дел на применетата меѓународна социјална помош кое

што ги разгледува проблемите на практичарите– проблеми кои што се често занемарени во литературата од ова поле на работа. Цел дел од оваа книга е посветен на прашањата поврзани со практична социјалната работа, социјален

развој, активностите на меѓународните агенции, и нивните заеднички напори. Иако во книгата е ставен важен фокус на практичната примена, неколку поглавја се посветени и на клучни теоретски дебати. 

Книгата, исто така, содржи неколку описни поглавја со детален преглед на

социјалните услови во светот и институциите за социјална помош.

Како прирачник за меѓународна социјална помош, "Социјална заштита во глобален контекст", е книга, главно, наменета за студенти и практиканти

на социјална работа, социјална администрација и социјална политика. Но, оваа книга е исто така важна за студенти по социологија, јавна политика

и економија.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците