Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Хемија 8, Учебник

Дарен Форбс,   Ричард Фосбери,   Ен Фулик,   Вив Њуман,   Роџер Норис,   Лори Рајан  
Оригинален наслов на книгата : Essential Science for Cambridge Secondary 1 Stage 8 Pupil Book (Chemistry)
ИСБН : 978-608-259-203-9
Година на издавање : 2018
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 1
Број на страни: 128
Димензии : 205Х290
Корица : мекаКраток опис

Серијалот Хемија за основно образование на Арс Ламина – публикации целосно ја покрива адаптираната наставна програма по хемија за учениците во Република Македонија.

• Учебниците се одлично илустрирани, забавни и лесни за користење, полни со активности, игри и дискусии со цел учениците да бидат целосно ангажирани на сите нивоа.

• Програмата вклучува стимулативни и активни начини за стекнување на научно-истражувачките вештини, овозможувајќи активен пристап при изучувањето на хемијата.

• Експериментите и активностите ги охрабруваат учениците да го истражуваат светот на науката на практичен начин.

Ова издание на учебникот е адаптирано за учениците во Република Македонија во целосна согласност со адаптираната наставна програма по хемија, здружено развиена од Министерството за образование и наука на Република Македонија и Меѓународниот центар за испити на Кембриџ. Содржините во овој учебник се развиени и произлегуваат согласно општите и конкретните цели на оваа наставна програма.Оценка од корисниците

5 звезди

2

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
2

Коментари од корисниците

04.10.2016 13:58:32   Bibi S напиша

Bravo