Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Хемија 8, работна тетратка

Ричард Фосбери,   Ен Фулик,   Вив Њуман,   Роџер Норис,   Лори Рајан,   Кевин Ланкастер,   Мајк Вустер  
Оригинален наслов на книгата : Essential Science for Cambridge Secondary 1 Stage 8 Work Book (Chemistry)
ИСБН : 9786082476162
Година на издавање : 2016
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 2
Број на страни: 40
Димензии : 290Х205
Корица : мекаКраток опис

Серијалот Хемија за основно образование на Арс Ламина - публикации претставува дел од една сеопфатна, лесна за користење програма, што вклучува добро илустрирани учебници, корисни работни тетратки, како и дополнителни ресурси за наставниците.

 •        Учебниците се одлично илустрирани, забавни и лесни за користење, полни со активности, игри и дискусии со цел учениците да бидат целосно ангажирани на сите нивоа.

 •        Програмата вклучува стимулативни и активни начини за стекнување на научно-истражувачките вештини, овозможувајќи активен пристап при изучувањето на хемијата.

 •        Експериментите и активностите ги охрабруваат учениците да го истражуваат светот на науката на практичен начин.

 •        Работните тетратки им помагаат на учениците со активностите на часот, а воедно ги охрабруваат на независна работа и надвор од училиштето.

 •        Заедно со учебникот, како составна компонента на еден дидактички комплет, работната тетратка претставува современо дидактичко помагало што им ја нуди сета потребна поддршка и на учениците и на наставниците.


Ова издание на работната тетратка е адаптирано за учениците во Република Македонија во целосна согласност со адаптираната наставна програма по хемија, здружено развиена од Министерството за образование и наука на Република Македонија и Меѓународниот центар за испити на Кембриџ. Содржините во оваа работна тетратка се развиени и произлегуваат согласно општите и конкретните цели на оваа наставна програма.Оценка од корисниците

5 звезди

3

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
3

Коментари од корисниците

11.01.2020 16:21:42   Deniz Fetovski напиша

хемијата е многу убав предмет сега треба и да се стави збирката во literatura.mk.
04.10.2016 13:58:20   Bibi S напиша

Bravo