Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Биологија 7 - Збирка прашања и задачи со тестови и активности

Биљана Илиева,   Силвана Ристевска  
Оригинален наслов на книгата : Биологија 7 - Збирка прашања и задачи со тестови и активности
ИСБН : 978-608-247-914-9
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 150
Димензии : А4
Корица : мекаКраток опис

Ова издание претставува надополнување и проширување на новата предвидена програма по биологија за седмо одделение во основното образование донесена од Министерството за образование и наука на Р. Македонија, а во согласност со програмата на Меѓународниот центар за испити на Кембриџ. Збирката има за цел да го прошири знаењето на учениците и да ги подготви за наставните содржини по биологија во средното образование. Прашањата и задачите во оваа збирка имаат различни нивоа на сложеност, со што можат да се утврдуваат различните степени на знаење на ученикот (препознавање, сфаќање, примена, анализа, синтеза и евалуација). Воедно, бројните прашања и задачи во оваа збирка можат да послужат и за подготовка на учениците за различни тестирања и натпревари. 

Следејќи го редоследот на наставните цели од наставната програма, збирката се состои од неколку дела што опфаќаат повеќе теми организирани во логични целини. Темите зпочнуваат со прашања за повторување кои што треба да ги поттикнат учениците активно да се вклучат во содржините и да го продлабочат стекнатото тематското знаење. За секој тематски дел, дадени се тестови предвидени да го сумираат и оценат знаењето на учениците за одредени теми. Тестовите можат да служат за подготовка на учениците за тестирање, но и како помош на наставниците за подготвување на часовите за оценување. Дадени се примери и за полугодишни и годишни тестови. На крајот од збирката, наведени се активности и експерименти за поттикнување на критичкото размислување кај учениците и примената на стекнатите знаења, паралелно со научно-истражувачките вештини.Оценка од корисниците

5 звезди

7

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
7

Коментари од корисниците