Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Работа со компјутер и основи на програмирањето за трето одделение

Билјана Стојоска-Златков  
Оригинален наслов на книгата : Работа со компјутер и основи на програмирањето за трето одделение
ИСБН : 978-608-247-973-6
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 52
Димензии : А4
Корица : мекаКраток опис

Оваа вежбанка е изработена во согласност со содржините во наставната програма по предметот Работа со компјутери и основи на програмирањето зa трето одделение. Во вежбанката се понудени активности и задачи за полесно совладување на темите Почетни чекори во користење компјутер, Компјутерска графика, Работа со текст, Онлајн-живеење, Поим за алгоритми и програми, Совладување алгоритамско размислување преку игра и Креирање едноставни програми во Скреч Јуниор (Scratch Jr.).

Целта на вежбанката е учениците преку различни забавно-едукативни активности и игри да се запознаат со деловите и со работата на компјутерите, работата со програмите за графика и текст и да ги направат првите чекори во креирањето алгоритми и едноставни компјутерски програми.

Визуелно-графичкиот концепт на вежбанката е креиран во функција на содржините за да можат учениците да ги следат и да ги реализираат активностите во секоја вежба.Оценка од корисниците

5 звезди

2

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

1

Просечна оценка
3,7
3

Коментари од корисниците