Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Основи на спортскиот менаџмент

Роберт Бејкер ,   Крег Ешерик  
Оригинален наслов на книгата : Fundamentals of sport management
ИСБН : 978-608-247-405-2
Година на издавање : 2016
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 272
Димензии : 178x254
Корица : мекаКраток опис

Основи на спортскиот менаџмент претставува основно познавање на спортскиот менаџмент и на тоа што прават спортските менаџери, а со цел да им се помогне на читателите во подготовката за понатамошно продлабочување на изучувањето или на практиката во полето. Напишаното понудува увиди во овој возбудлив домен, во значењето што го има спортската индустрија и во можностите за вработување во спортот.

Напишана од тим автори со искуство и во академскиот свет и во спортската индустрија, Основи на спортскиот менаџмент ги комбинира воведните концепти со практичните информации во спортскиот менаџмент. 

Книгата е извор за оние што навлегуваат во ова поле на изучување прпат и кои се во потрага по сеопфатен преглед на опциите во поглед на кариерата што се достапни во доменот на спортскиот менаџмент или, пак, кои бараат референтна рамка што би им помогнала во нивните улоги во спортската индустрија. 

Низ текстот, профилите на успешни спортски менаџери, увидите во менаџментот и мноштвото куси факти и меѓународни апликации ги одржуваат читателите активни и сосредочени на клучни податоци и информации. Овие карактеристики, заедно со изворите поместени во додатоците, ќе помогнат во градењето на ентузијазмот кај читателите и ќе им ги отворат очите за можностите во полето.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците