Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Менаџмент на човечки ресурси во спортот и рекреацијата

Пакианатан Челадурај  
Оригинален наслов на книгата : Human resource management in sport and recreation
ИСБН : 978-608-247-818-0
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 368
Димензии : 210x278
Корица : мекаКраток опис

„Менаџмент на човечки ресурси во спортот и рекреацијата, Второто издание“

на оваа иновативна книга продолжува да ги води студентите кон подобро

сфаќање на менаџментот на човечки ресурси во спортот и рекреацијата.


„Менаџмент на човечки ресурси во спортот и рекреацијата, Второ издание“

на идните практичари им нуди солидни информации за истражувањето и

примената на менаџментот на човечките ресурси за успех во спортската

индустрија.


Со повеќе од 30 години искуство во менаџментот со човечки ресурси, д-р

Пакианатан Челадурај нуди разбирање на динамиката на човечките ресурси

и менаџментот, но во фокус става три различни групи луѓе од кои се состојат

човечките ресурси во спортските и во рекреативните организации: платените

професионални работници, волонтерите и клиентите. Д-р Челадурај се

обидува да ги спои менаџерските процеси со поединечните разлики меѓу

овие три групи.


„Менаџмент на човечки ресурси во спортот и рекреацијата, Второ издание“

ги спојува полињата на менаџментот на човечки ресурси и на спортската

индустрија во лесно четиво. Ажурираните упатувања, примери и студии ги

прикажуваат зголемениот пораст, интересот и сложеноста на менаџментот на

човечките ресурси во спортот од изминативе години. Ова ново издание става

акцент на менаџерските компетенции, стратегиската важност на менаџментот

на човечки ресурси и импликациите од организациската правда. Исто така, во

него има и ново поглавје за внатрешниот маркетинг, идеја што досега не била

соодветно дискутирана во спортски контекст, но го заслужува вниманието,

бидејќи спортските и рекреативните организации сè подобро ја сфаќаат

важноста на менаџментот на човечки ресурси. Ова ново поглавје детално

го објаснува потенцијалното влијание што може да го има внатрешниот

маркетинг и ги прикажува неговите употреби.


„Менаџмент на човечки ресурси во спортот и рекреацијата, Второ издание“

ќе ги насочи студентите да ги сфатат клучните идеи во областа на човечките

ресурси во спортот и рекреацијата. Со тоа, ќе ги подготви за кариера во оваа

индустрија.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците