Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Психологија на физичката активност: детерминанти, добросостојба и интервенции

Стјуарт Џ. Х. Бидл ,   Нанет Матри ,   Триш Горели  
Оригинален наслов на книгата : Psychology of Physical Activity: Determinants, Well-Being and Interventions
ИСБН : 978-608-259-025-7
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 432
Димензии : 175x245
Корица : тврдаКраток опис

Позитивните придобивки на физичката активност за физичкото и менталното здравје се широко признати, но нивоата на физичката неактивност сè уште продолжуваат да се зголемуваат ширум развиениот свет.

Психологија на физичката активност е сеопфатен и детален вовед во основите на психологијата на вежбање, од теории на мотивација и придржување до дизајнот на успешни интервенции за зголемување на учеството.

Сега, во целосно ревидирано, ажурирано и проширено трето издание, 

Психологија на физичката активност сè уште е единствениот учебник, што нуди целосен преглед на базата на докази за теоријата и практиката во психологијата на вежбање и единствениот учебник што објаснува како да се толкува квалитетот на истражувачките докази. Со меѓународните случаи, примери и податоци, вклучени во книгата, таа, исто така, обезбедува темелно, детално испитување на односот меѓу физичката активност и менталното здравје.

Психологија на физичката активност е најавторитетен, ангажиран и ажуриран вовед во психологијата на вежбањето, што во моментов е на располагање.


Стјуарт Бидл е професор по Активно живеење и јавно здравство  на Институтот за спорт, вежбање и активно живеење на Универзитетот Викторија, Мелбурн,

Австралија 


Нанет Матри е шеф на Катедрата за физичка активност за здравје на Универзитетот во Единбург, Шкотска и го раководи тамошниот Истражувачки центар за физичка активност за здравје. 


Триш Горели е виш предавач на Физичка активност за здравје на Факултетот за спорт на Универзитетот во Стирлинг, Обединетото Кралство.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците