Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Непараметриска статистика за истражување во здравството

Марџори А. Пет  
Оригинален наслов на книгата : Nonparametric statistics for health care research
ИСБН : 978-608-247-953-8
Година на издавање : 2017
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 468
Димензии : 186x230
Корица : тврдаКраток опис

Целта на овој учебник е да претстави практични информации во врска со најчесто

употребуваните непараметриски статистички техники, што се достапни во статистички компјутерски пакети лесни за користење и статистички интернет страници со отворени извори преку интернет.

Целта на учебникот е да му помогне на читателот да разбере кога одреден

непараметриски тест ќе биде правилно употребен, да научи како да создава и

толкува компјутерски исписи кои се јавуваат како резултат на примена на тој тест и да ги претстави резултатите од анализата во облик на табела и текст.

Оваа книга е наменета да биде читана од истражувачи, студенти и професионалци

од различни средини и дисциплини, кои не мора да имаат солидно математичко

предзнаење, но кои се заинтересирани да најдат разумни и практични алтернативи

на параметриските статистички тестови, кога нивните податоци не ги исполнуваат

претпоставките на овие тестови. Од таа причина, претставувањето на математички

формули е сведено на минимум.

Оваа книга е напишана на ниво лесно разбирливо од луѓе кои имаат барем почетен

курс по статистика и затоа имаат некое познавање на концептите за нивоата на

мерење, тестирање на статистички хипотези, облици на дистрибуции, екстремни

вредности, различни параметриски тестови и статистичка сензитивност (моќ).Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците