Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Скулптурата сега

Ана Мошинска  
Оригинален наслов на книгата : Sculpture now
ИСБН : 978-608-247-412-0
Година на издавање : 2016
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 232
Димензии : 145x207
Корица : мекаКраток опис

Скулптурата сега дава панорамски преглед на динамичките развојни текови во скулптурната практика низ светот од средината на 190-тите до денес, скицирајќи ги главните трендови и идентификувајќи ги пионерите што сѐ уште пробиваат нови патишта и континуирано ја менуваат современата агенда.

Авторитативна и лесно читлива, книгата на Ана Мошинска е структурирана околу седум клучни теми- од употребата на телото во склуптурата и апропријацијата на секојдневни уметници, како и односот со дизајнот и сродните дисциплини и огромното влијание на инсталацијата врз уметноста на дваесет и првиот век.

Низ страниците на ова дело, реномираните скулптори како Џев Кунс, Ај Вејвеј, Дејмијен Херст, Габриел Ороско, Иза Генцкен, Мирослав Балка и Дорис Салседо се поместени рамо до рамо со внимателно направен пресек на најперспективните млади меѓународни таленти, како Сопијап Пич, Анселм Рејле, Карла Блек, Сара Зи и Томас Хаусаго.

Со повеќе од 200 илустрации во боја на кои е прикажан широк спектар на уметнички дела, Скулптурата сега нуди суштински вовед кон една од највозбудливите и најекспериментални форми на современата уметничка практика.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците