Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Работа со компјутер и основи на програмирањето за петто одделение

Билјана Стојоска-Златков  
Оригинален наслов на книгата : Работа со компјутер и основи на програмирањето за петто одделение
ИСБН : 978-608-259-314-2
Година на издавање : 2018
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 52
Димензии : А4
Корица : мекаКраток опис

Оваа вежбанка е изработена во согласност со содржината на наставната програма по предметот "Работа со компјутери и основи на програмирањето за петто одделение". Во вежбанката се понудени активности и задачи за полесно совладување на темите:„Основи на користење компјутер и друга ИТ“, „Програма за мултимедијални презентации“, „Работа со текст“, „Поим за алгоритми и програми“, „Совладување алгоритамско размислување преку игра“, „Креирање едноставни програми во Скреч (Scratch)“ и „Онлајн-живеење“.

Целта на вежбанката е преку различни забавно-едукативни активности и игри учениците да ги осознаваат работата на компјутерите и другите ИТ-уреди, работата со програмите за текст и мултимедијална презентација, да ги прошируваат знаењата и да развиваат вештини во креирањето алгоритми и едноставни компјутерски програми.

Визуелно-графичкиот концепт на вежбанката е креиран во функција на содржините за да можат учениците да ги следат и да ги реализираат активностите во секоја вежба


Оценка од корисниците

5 звезди

1

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
1

Коментари од корисниците