Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Аутизам: Да се биде професионален родител

Олга Богдашина  
Оригинален наслов на книгата : Autism: becoming a professional parent
ИСБН : 978-608-259-356-2
Година на издавање : 2019
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 157
Димензии : 210х210
Корица : мекаКраток опис

Ова е прва од серијата мали книги Аутизам: Да се биде професионален родител,

во која Богдашина го споделува она што го има научено и го учи за аутизмот.

Првиот дел од оваа серија (Истражување на сензорниот свет на аутизмот)

опфаќа голем број сензорни перцепциски прашања и дава идеи и совети, што ќе

ги инспирира и информира оние што живеат или работат со аутистични деца.

Книгата е особено наменета за родителите со деца со аутизам и ќе ги насочува

низ најситните детали, не само во живеењето туку и во успехот – заедно со

нивните деца со аутизам.

Книгата содржи 12 поглавја, а секое поглавје опфаќа лична приказна, во која се

претставуваат еден или два сензорни проблеми, кои се чести кај аутизмот,

информации и истражувања поврзани со темата обработена во првиот дел, како

и објаснувања на појавите, практични совети и дополнителни информации.


ДЕЦАТА СО АУТИЗАМ ЗАСЛУЖУВААТ ДА БИДАТ СЛУШНАТИ. ТИЕ ИМААТ ПРАВО НА КВАЛИТЕТНО ОБРАЗОВАНИЕ, СООДВЕТНО ВРАБОТУВАЊЕ И ПРАВИЛНА ИНТЕГРАЦИЈА ВО ОПШТЕСТВОТО. КУПУВАЈЌИ ЈА ОВАА КНИГА ВИЕ ДАВАТЕ СКРОМЕН ПРИДОНЕС КОН ОСТВАРУВАЊЕТО НА ОВАА ЦЕЛ: СРЕДСТВАТА ОД ПРОДАЖБАТА ЌЕ БИДАТ ДОНИРАНИ ВО ЗДРУЖЕНИЕТО ,,СИНА СВЕТИЛКА“, ЗДРУЖЕНИЕ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТОТ НА ЖИВОТ НА ЛИЦАТА СО АУТИСТИЧЕН СПЕКТАР НА НАРУШУВАЊЕ.

Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците