Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Биологија 8, Збирка прашања и задачи со тестови и активности

Биљана Илиева,   Силвана Ристевска  
Оригинален наслов на книгата : Биологија 8, Збирка прашања и задачи со тестови и активности
ИСБН : 978-608-247- 915-6
Година на издавање : 2019
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 2
Број на страни: 152
Димензии : 205x285
Корица : мекаКраток опис

Оваа збирка претставува дополнување и проширување на националната програма по биологија за осмо одделение во основното образование. Прашањата и задачите во оваа збирка имаат различни нивоа на сложеност, со што можат да се утврдуваат различните степени на знаење на ученикот (препознавање, сфаќање, примена, анализа, синтеза и евалвација), а се составени од домашни автори со долгогодишно работно искуство во наставата.

Збирката е поделена на седум теми што одговараат на темите од учебникот. Следејќи го редоследот на наставните цели од наставната програма, дадени се прашања за повторување што треба да ги поттикнат учениците да се вклучат активно во содржините и да го продлабочат стекнатото тематското знаење. За секој тематски дел се дадени тестови предвидени за да го сумираат и да го оценат знаењето на учениците.

Прашањата и задачите можат да служат за подготовка на учениците за тестирање и натпревари, но и како помош на наставниците за подготвување на часовите за оценување. На крајот од збирката се наведени и неколку активности за поттикнување на критичкото размислување кај учениците и примената на стекнатите знаења, паралелно продлабочувајќи ги нивните научноистражувачки вештини.Оценка од корисниците

5 звезди

9

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
9

Коментари од корисниците

10.11.2020 09:08:28   Anonymous напиша

Предобро
25.11.2019 12:06:22   Anonymous напиша

Prekrasno za ucenici i nastavnici