Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Математика: Картички дропки за 1-3 одд

Арс Ламина-публикации  
Оригинален наслов на книгата : Математика: Картички дропки за 1-3 одд
ИСБН : 978-608-259-445-3
Година на издавање : 2019
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 1
Димензии : А6
Корица : тврдаКраток опис

Комплетот содржи:

• 15 картички со правилни дропки;

• 15 картички со слики;

• 15 картички со мешани броеви;

• 15 картички со неправилни дропки;

• 9 картички со знаците за: собирање (+), одземање (–), множење (•), делење

(:), поголемо од (>), помало од (<) и еднакво (=), како и заградите ( и );

• 6 празни картички.

Kартичките можат да се користат за проверка и

продлабочување на знаењата од:

• Еквивалентни дропки;

• Споредување и подредување дропки;

• Едноставни операции со дропки;

• Редослед на операции во израз со дропки.

Празните картички можат да се користат доколку има потреба за пишување дополнителни знаци за операции, за споредување и за загради.

 Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците