Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Музичка работилница 7, вежбанка по музичко образование за 7 одделение на основното образование

Славјанка Димова ,   Марина Васиќ Стефановска ,   Вера Ангеловска  
Оригинален наслов на книгата : Музичка работилница 7, вежбанка по музичко образование за 7 одделение на основното образование
ИСБН : 978-608-259-582-5
Година на издавање : 2019
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 36
Димензии : 205x285
Корица : мекаКраток опис

Во музичкото образование спаѓа поучување и учење музика. Музичкото образование ги опфаќа сите домени на учење, вклучувајќи го и психомоторниот домен (развој на вештини), когнитивниот домен (стекнување знаење) и афективниот домен (подготвеноста на ученикот да прима, да даде свој „печат“ и да споделува што се учи).

Истражувањата покажале дека учењето музика го олеснува учењето други предмети и ги зајакнува вештините што децата неизбежно ги користат во други области.

Оваа „Музичка работилница“ содржи вежби и активности според целите и содржините на темите во наставната програма за ова одделение: пеење, свирење, запознавање со народното творештво, слушање музика од домашни и странски автори, како и музика од сите народи кои живеат во нашата државаОценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците