Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК: Картички азбука за 1-3 одд

Арс Ламина-публикации  
Оригинален наслов на книгата : МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК: Картички азбука за 1-3 одд
ИСБН : 978-608-259-447-7
Година на издавање : 2019
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 1
Димензии : А6
Корица : тврдаКраток опис

Комплетот содржи вкупно 85 картички:

• 31 картичка со буква и слика од македонската кирилица;

• 31 картичка со буква и слика од македонската латиница;

• 10 резервни картички со самогласки (5 кирилица и 5 латиница);

• 6 картички со интерпункциските знаци: точка (.), запирка (,), три точки (...),

прашалник (?), извичник (!) и две точки (:);

• 7 празни картички.

Картичките можат да се користат за:

• Почетно учење кирилица и латиница од македонската азбука;

• Составување зборови;

• Составување реченица и правилно користење на интерпункциските знаци.

 

 Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците