Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Вежбанка за почетно пишување: графомоторички вежби

Ѓорѓи Делчев ,   Јасмина Делчева Диздаревиќ  
Оригинален наслов на книгата : Вежбанка за почетно пишување: графомоторички вежби
ИСБН : 978-608-259-597-9
Година на издавање : 2020
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 56
Димензии : 200х265
Корица : мекаКраток опис

За успешно совладување на процесот на пишување што детето го чека на училиште, потребно е прво да се развијат фините моторни вештини на мускулите на рацете и прстите (графомоторни вештини). Од тие причини, потребно е таа вештина да се развие дома, многу пред детето да тргне на училиште.

Основната намена на оваа Вежбанка за почетно пишување е преку систем од графички и мануелни вежби подредени по тежина, раката на детето постепено да се оспособи за изведување на координирани движења и вешто да ракува со приборот за пишување, со што ќе се создадат предуслови за полесно воведување на децата во техниката на пишувањето.


СО ОДОБРЕНИЕ ОД МОН ЗА УПОТРЕБА ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТАОценка од корисниците

5 звезди

11

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
11

Коментари од корисниците