Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Тетратка за почетно пишување со линиски систем

Ѓорѓи Делчев  
Оригинален наслов на книгата : Тетратка за почетно пишување со линиски систем
ИСБН : 978-608-259-969-4
Година на издавање : 2020
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 20
Димензии : 170х235
Корица : мекаКраток опис

„ТЕТРАТКА ЗА ПОЧЕТНО ПИШУВАЊЕ СО ЛИНИСКИ СИСТЕМ“ од Ѓорѓи Делчев


За формирањето на правилни навики за пишување клучна улога имаат тетратките на кои ce пишува. На тоа ако ce додаде и фактот дека развивањето способност за читливо и убаво пишување, односно ракопис што ќе има лични особини е долг процес, произлегува заклучокот дека ученикот треба подолго време да пишува на воедначен начин за во догледно време да ce постигне бараниот квалитет во пишувањето.


Тетратката за почетно пишување е наменета за учениците за прво и второ одделение, чиј линиски систем е прилагоден на нашата азбука, како за печатните, така и за ракописните букви.


Линискиот систем овозможува правилно пишување на буквите, за разлика од постоечките тетратки со тесни и широки празнини.


СО ОДОБРЕНИЕ ОД МОН ЗА УПОТРЕБА ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТАОценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците