Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Договорот за депозит во римското и современото право

проф. д-р Гоце Наумовски  
Оригинален наслов на книгата : Договорот за депозит во римското и современото право
ИСБН : 978-608-259-748-5
Година на издавање : 2020
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 224
Димензии : 165х235
Корица : мекаКраток опис

Монографијата „Договорот за депозит во римското и современото право“ претставува автентичен научен труд што ја истражува суштинската поврзаност на античките сфаќања на овој договор со современите нормативни решенија во светот, со особен осврт на неговата имплементација во македонскиот правен систем.


Оригиналниот пристап на авторот, на поволен начин, ја комбинира нужната систематичност со изненадувачки читлив стил на пишување. Така, оваа книга успешно го презентира Договорот за депозит низ сите релевантни аспекти, привлекувајќи го вниманието дури и на оние што не се занимаваат со право. Затоа, „Договорот за депозит во римското и современото право“ не само што е одличен прилог на домашните библиотеки на луѓето кои сакаат да го разберат современото право туку може да се користи и како извонредно квалитетен учебник за оние што студираат право.
Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците