Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Природни науки 2, учебник

Тара Ливсли,   Дебора Хериџ  
Оригинален наслов на книгата : Heinemann Explore Science 2, Student Book
ИСБН : 0012
Година на издавање : n/a
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 78
Димензии : 195х265
Корица : мекаКраток опис

Природни науки за 2 одделение, учебник

Одобрено од Cambridge International Examinations


Серијалот Природни науки за основно образование на Арс Ламина публикации претставува дел од една сеопфатна програма, лесна за користење, што вклучува добро илустрирани учебници, корисни работни тетратки, како и дополнителни прирачници за наставниците и научни читанки за учениците, за секое одделение.


- Програмата презентира стимулативни и активни начини за изучување на вештините во науката, овозможувајќи активен пристап кон изучувањето на природните науки.

- Учебниците се одлично илустрирани и забавни за користење, полни со активности, игри и дискусии, со цел учениците да бидат целосно ангажирани на сите нивоа.

- Во експериментите и активностите се користат секојдневни материјали и преку нив се охрабруваат учениците да го истражуваат светот на науката на практичен начин.

- Работните тетратки им помагаат на учениците со активностите на часот, а воедно ги охрабруваат на независна работа и надвор од училиштето.


Компонентите од програмата по математика  во издание на Арс Ламина публикации се напишани во универзален контекст и се прилагодени за употреба во Македонија. Учебниците и работните тетратки, на сите четири јазици на кои што се изведува наставата во основното образование (македонски, албански, турски и српски јазик) се одобрени од Меѓународниот центар за испити на Кембриџ.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците