Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Хемија 9, работна тетратка

Роџер Норис,   Лори Рајан,   Мајк Вустер  
Оригинален наслов на книгата : Essential Science for Cambridge Secondary 1 Stage 9 Work Book (Chemistry)
ИСБН : 0019
Година на издавање : n/a
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 36
Димензии : 205х290
Корица : мека


    Немаме податоци

Краток опис

Серијалот Хемија за основно образование на Арс Ламина - публикации претставува дел од една сеопфатна, лесна за користење програма, што вклучува добро илустрирани учебници, корисни работни тетратки, како и дополнителни ресурси за наставниците.

 •        Учебниците се одлично илустрирани, забавни и лесни за користење, полни со активности, игри и дискусии со цел учениците да бидат целосно ангажирани на сите нивоа.

 •        Програмата вклучува стимулативни и активни начини за стекнување на научно-истражувачките вештини, овозможувајќи активен пристап при изучувањето на хемијата.

 •        Експериментите и активностите ги охрабруваат учениците да го истражуваат светот на науката на практичен начин.

 •        Работните тетратки им помагаат на учениците со активностите на часот, а воедно ги охрабруваат на независна работа и надвор од училиштето.

 •        Заедно со учебникот, како составна компонента на еден дидактички комплет, работната тетратка претставува современо дидактичко помагало што им ја нуди сета потребна поддршка и на учениците и на наставниците.

Ова издание на работната тетратка е адаптирано за учениците во Република Македонија во целосна согласност со адаптираната наставна програма по хемија, здружено развиена од Министерството за образование и наука на Република Македонија и Меѓународниот центар за испити на Кембриџ. Содржините во оваа работна тетратка се развиени и произлегуваат согласно општите и конкретните цели на оваа наставна програма.Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
0
0

Коментари од корисниците