Е-адреса: Лозинка:
Продукти: 0
Цена 0 мкд

Препорачуваме

Теорија на копнени возила

Џ. Ј. Вонг  
Оригинален наслов на книгата : Theory of ground vehicles
ИСБН : 978-608-4535-14-0
Година на издавање : 2009
Издавачка куќа : Арс ЛАМИНА
Прегледaна: 1860 пати
Коментари вкупно: 0
Број на страни: 606
Димензии : 155x228
Корица : мекаКраток опис

Џ.Ј.Вонг е почесен професор на Одделот за машинство и за вселенски инженеринг при Универзитетот „Карлтон“, Отава, Канада. Тој е меѓународно признат експерт за динамика на возила што се движат по пат и за возила што се движат надвор од пат. За својата истражувачка работа има добиено голем број награди од најразлични здруженија.
Тој е свесен дека со влегувањето во новиот милениум, индустријата за возила се соочува со уште поголеми предизвици од кога и да било претходно. Постојано се бараат побезбедни, поеколошки и енергетски поефикасни возила. Со оваа книга е даден придонес во рабирањето на критичните фактори што имаат влијание врз перформансите, управувањето и возењето како основни елементи за равој и за проектирање на копнени возила што треба да одговорат на погоре наведените барања.
Авторот се задржува на веќе применетите инженерски принципи што се користат кај возилата за анализа на нивното однесување. За да се премости јазот меѓу теријата и практиката, во текстот се дадени голем број примери и задачи. Воедно, читателите ќе имаат интересна можност да се запознаат и со една нова теорија што е развиена од самиот автор. Имено, станува збор за лизгачко управување на возила гасеничари. Тоа е само уште еден мотив плус за секој машински инженер да ја поседува оваа книга.
За сите подетални информации во врска со содржината и со достапноста на книгата слободно пишувајте на publishing@arslamina.com.

 Оценка од корисниците

5 звезди

0

4 ѕвезди

0

3 звезди

0

2 ѕвезди

0

1 ѕвезда

0

Просечна оценка
5
0

Коментари од корисниците