Промоции

Книгата Соништата на писателот од Мимоза Рајл ќе биде промовирана во КИЦ

07.06.2022.
Книгата Соништата на писателот од Мимоза Рајл ќе биде промовирана во КИЦ

Новата книга „Соништата на писателот“ од проф. д-р Мимоза Рајл, во издание на „Арс Ламина“, ќе биде промовирана на 9 јуни (четврток), со почеток во 19.19 часот, во „Салон 19:19“, при Културно-информативен центар – Скопје. Промотивниот настан ќе биде мултимедијален, со книжевна, драмска, музичка и ликовна презентација, на која ќе учествуваат еминентни уметници, актери и музичари.

„Соништата на писателот“ е најновото дело на д-р Рајл во корпусот на едно разнородно уметничко творештво, во кое преку главните ликови ги решаваме вечните прашања, се соочуваме со себеси и со нашиот животен пат, сè до новата свесност на убавината и смислата.

Д-р Мимоза Рајл е директор на Институтот за сценски уметности на „Интернационалниот универзитет Еуропа Прима“ во Скопје. Таа е професор по естетика на аудиовизуелните уметности, како и есеист, колумнист, театарски критичар и поет.

Остави коментар

Во моментов нема коментари

Слични статии

array(0) {
}
Memory Consumption is: 7.79 MB