Промоции

Водичот за преживување на наставници Од компетентност до комплетност на Kиро Јорданов промовиран во Штип

18.02.2022.
Водичот за преживување на наставници Од компетентност до комплетност на Kиро Јорданов промовиран во Штип

Книгата „Од компетентност до комплетност: водич за преживување на наставници“ на Kиро Јорданов, во издание на „Арс Ламина“, беше промовирана на 16 февруари во Домот на младите – Штип. Рецензенти и промотори на книгата беа проф. д-р Снежана Мирасчиева и проф. д-р Кирил Барбареев.

Книгата претставува прирачник за преживување на наставници, односно им служи на сите наставници, идни наставници, родители и сите што сакаат одблизу да се запознаат со образованието и образовниот процес од повеќе аспекти. Ова издание првично беше промовирано онлајн во август минатата година.

-Оваа книга е синтеза на поучувањето и учењето, со голем акцент на учењето, што ја прави верен следбеник на насоките на активно учење како интенција на современата настава. Од тие причини, книгата ’Од компетентност до комплетност: Водич за преживување за/на наставници‘ на авторот м-р Киро Јорданов е модел на современ наставен практикум, а хрестоматскиот пристап што е застапен во книгата со право дава можност за силна препорака на сите што сакаат да бидат активни и иновативни партиципиенти во современата настава – истакна  проф. д-р Снежана Мирасчиева.

Книгата „Од компетентност до комплетност“ е достапна во сите книжарници на „Литература.мк“, како и онлајн на www.literatura.mk.

https://www.literatura.mk/BookDetails.aspx?Pr=14619

Фото: Дом на млади - Штип

Остави коментар

Во моментов нема коментари

Слични статии

array(0) {
}
Memory Consumption is: 7.82 MB