Скопје во следниов период станува побогато со нова низа книжевни, музички, театарски и мултимедијални настани. Почнува „ВИДИК“  — нов фестивал кој ќе се одржува од 16 мај до 16 јуни, во организација на „Литература.мк“. 

Цел месец ќе уживаме во свежа и динамична атмосфера во амбиентот на „Литература.мк“, која ќе комбинира литературни промоции, изложби, концерти и театарски изведби и ќе ги задоволи разновидните вкусови и интереси.

Целата програма во продолжение!