Музика

Музика

Го одбележуваме Светскиот ден на пијаното со книги во ритам на музиката
28.
Mar
Пијаното и музиката често се инспирација за книжевноста. Многу познати наслови произлегле од оваа синергија меѓу двете уметности. Разликата меѓу музиката и книгите, како што има кажано познатиот британски книжевник К. С. Луис, „е иста разлика како меѓу пријателството и љубовта. Едното е мирно и лесно те прави среќен, а другото е некакво лудило. Ние го поседуваме едниот, а другиот нè поседува нас“.
array(0) {
}
Memory Consumption is: 7.06 MB