Култура

Култура

„Маестро“ – маестрален филмски поглед кон животот на легендарниот композитор Леонард Бернштајн
10.
Mar
Во 2018 година, по повод стогодишнината од раѓањето на Бернштајн, издавачката куќа „Арс Ламина“ ја објави неговата биографија. 
Го одбележуваме Светскиот ден на пијаното со книги во ритам на музиката
28.
Mar
Пијаното и музиката често се инспирација за книжевноста. Многу познати наслови произлегле од оваа синергија меѓу двете уметности. Разликата меѓу музиката и книгите, како што има кажано познатиот британски книжевник К. С. Луис, „е иста разлика како меѓу пријателството и љубовта. Едното е мирно и лесно те прави среќен, а другото е некакво лудило. Ние го поседуваме едниот, а другиот нè поседува нас“.
Остави го светот зад себе: Џулија Робертс, Махершала Али и Итан Хок се соочуваат со крајот на светот
04.
Oct
Остави го светот зад себе е новиот трилер на „Нетфликс“, адаптација од романот на Румаан Алам од 2020 година.
array(0) {
}
Memory Consumption is: 7.73 MB